Adamix Posted June 2, 2019 Witam. Dużo nowych graczy pyta na serwerze "a co jest dobre na typ ice?", "czym pokonać typ psychic?!" itd. Spróbuję odpowiedzieć na pytania tym graczom. (jak coś brałam ze stronki internetowej, nie "ściągałam" od innych użytkowników z takimi tematami, po prostu nie chciało mi się wyszukiwać xd) Uwaga! Jeśli niektóre typy są źle podane (że niby wprowadzam w błąd) to proszę, piszcie pod postem poprawne dane Tabela: Typ Normal które pokemony pokonuje? --- z którymi przegrywa? Typ Fighting Przykład takiego pokemona: Snorlax Typ Fire które pokemony pokonuje? Typ Grass, Ice, Bug, Steel z którymi przegrywa? Typ Water, Ground, Rock Przykład takiego pokemona: Entei Typ Water które pokemony pokonuje? Typ Fire, Ground, Rock z którymi przegrywa? Electric, Grass przykład takiego pokemona: Vaporeon Typ Electric które pokemony pokonuje? Typ Water, Flying z którymi przegrywa? Typ Ground bez efektu? Typ Ground przykład takiego pokemona: Raichu Typ Grass które pokemony pokonuje? Typ Water, Ground, Rock z którymi przegrywa? Typ Fire, Ice, Poison, Flying, Bug przykład takiego pokemona: Bayleef Typ Ice które pokemony pokonuje? Typ Grass, Ground, Flying, Dragon z którymi przegrywa? Typ Fire, Fighting, Rock, Steel przykład takiego pokemona: Glaceon Typ Fighting które pokemony pokonuje? Typ Normal, Ice, Rock, Dark, Steel z którymi przegrywa? Typ Flying, Psychic Bez efektu? Typ Ghost przykład takiego pokemona: Hitmontop Typ Poison które pokemony pokonuje? Typ Grass z którymi przegrywa? Typ Ground, Psychic Bez efektu? Typ Steel przykład takiego pokemona: Crobat Typ Ground które pokemony pokonuje? Typ Fire, Electric, Poison, Rock, Steel z którymi przegrywa? Typ Water, Grass, Ice Bez efektu? Typ Flying przykład takiego pokemona: Golem Typ Flying które pokemony pokonuje? Typ Grass, Fighting, Bug z którymi przegrywa? Typ Electric, Ice, Rock przykład takiego pokemona: Pidgeotto Typ Psychic które pokemony pokonuje? Typ Fighting, Poison z którymi przegrywa? Typ Bug, Ghost, Dark Bez efektu? Typ Dark przykład takiego pokemona: Mew Typ Bug które pokemony pokonuje? Typ Grass, Psychic, Dark z którymi przegrywa? Typ Fire, Flying, Rock przykład takiego pokemona: Metapod Typ Rock które pokemony pokonuje? Typ Fire, Ice, Flying, Bug z którymi przegrywa? Typ Water, Grass, Fighting, Ground, Steel przykład takiego pokemona: Aerodactyl Typ Ghost które pokemony pokonuje? Typ Ghost, Psychic z którymi przegrywa? Typ Ghost Bez efektu? Typ Normal przykład takiego pokemona: Gengar Typ Dragon które pokemony pokonuje? Typ Dragon z którymi przegrywa? Typ Ice, Dragon przykład takiego pokemona: Dragonair Typ Dark które pokemony pokonuje? Typ Psychic, Ghost z którymi przegrywa? Typ Fighting, Bug przykład takiego pokemona: Absol Typ Steel które pokemony pokonuje? Typ Ice, Rock z którymi przegrywa? Typ Fire, Fighitng, Ground przykład takiego pokemona: Aggron Uwaga! Nie mylcie ze sobą typów GROUND i ROCK! Dziękuje za uwagę poświęconą temu postu. Mam nadzieję, że post się przydał i nie był pisany na marne PS. Nie wpisałam typu Fairy, ponieważ nie ma go na serwerze i byłby zbędny Jeszcze raz dziękuje i życzę udanych taktyk na bitwy! :D Share this post Link to post Share on other sites